Soms heb je behoefte aan wat extra uitleg of wil je onder begeleiding aan je schoolwerk werken. Om je hierbij zoveel mogelijk te helpen organiseren we voor klas 1 en 2 de huiskameruren en voor klas 3 en 4 de flexuren.

Huiskameruur (klas 1 en 2)

Op drie dagen in de week zijn er tussen half drie en half vier verschillende docenten beschikbaar om je te helpen met je vragen. Ook kun je voor deze uren afspreken met je groepsgenoten om bijvoorbeeld een opdracht af te maken, samen te leren of een presentatie voor te bereiden. @Forum is een huiswerkarme school. Dat betekent dat als je deze huiskameruren bezoekt, je op school het meeste schoolwerk kunt afmaken..

Door het huiskameruur hoef ik thuis een stuk minder te doen.

– Kira

Flexuren (klas 3 en 4)

Voor klas 3 en 4 organiseren we de flexuren. Tijdens deze uren, die op het midden van de dag geroosterd worden, is er een breed aanbod van vakken en begeleiding. Je tekent dan steeds voor een paar weken in op een vak of een begeleidingsvorm waar je behoeft aan hebt. Zo vind je een bepaald vak misschien moeilijk en wil je daar onder begeleiding extra tijd insteken of hulp bij vragen. Of je wilt graag extra begeleiding bij het plannen en organiseren van je schoolwerk. Belangrijk is en blijft dat je goede keuzes maakt. Je coach helpt je daarbij.