Op @Forum werken we met lessen van 45 minuten. Lang genoeg om nieuwe kennis te leren, vragen te stellen en het te oefenen, maar ook met genoeg afwisseling tussen de verschillende vakken.

Bij ons is de pauze gescheiden, dus in klas 1 en 2 heb je pauze van 10:00 tot 10:15 en van 11:45 tot 12:15. Je hebt dus tegelijk pauze met je leeftijdsgenoten en er is genoeg plek om lekker te zitten en te kletsen.

Leerlingen uit klas 3 en 4 hebben pauze van 10:45 tot 11:00 en van 12:30 tot 13:00.

Verschillende lessen

Naast de lessen voor de standaardvakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde, krijg je bij ons ook les in unieke vakken die je alleen op @Forum ziet. Omdat we je graag een eerlijk beeld geven zie je hieronder een echt voorbeeld van het rooster van een eersteklasser:

De lessen die wit zijn gekleurd zijn de vaklessen die je ook op andere scholen hebt. Je ziet hier bijvoorbeeld de vakken ‘wi’ (wiskunde), ‘en’ (Engels) en ‘binask’ (biologie, natuurkunde en scheikunde gecombineerd).

De blauwe lessen zijn coachlessen. Je hebt twee keer per week zo’n coachles, vaak aan het begin van de dag. Tijdens deze les leer je met jouw coachgroep hoe je het beste kunt leren en heb je het bijvoorbeeld over wie jij bent en hoe je met anderen omgaat. Ook heb je regelmatig individuele gesprekken met je coach zodat hij/zij je goed kent. Ook kan hij/zij je bijvoorbeeld helpen met het maken van een planning of andere zaken die je misschien nog lastig vindt.

De gele les is een ‘masterclass’. Tijdens deze lessen leer je belangrijke vaardigheden die niet bij één vak horen. Elke periode zit je bij een andere masterclass. In klas 1 leer je bijvoorbeeld hoe je goed onderzoek kunt doen bij de masterclass ‘onderzoeken’, en bij de masterclass ‘Girls talk’ of ‘Boys talk’ leer je hoe je als jongen of meisje lekker in je vel zit. Bij deze verplichte masterclasses werk je samen met leerlingen uit alle eerste klassen, zodat je leert samenwerken en nieuwe mensen leert kennen.

De groene lessen zijn projectlessen. Bij deze lessen werk je aan projecten die met meerdere vakken te maken hebben. Ook bij deze lessen zit je met leerlingen uit alle eerste klassen. Wil je meer weten over de projecten die je in klas 1 volgt, bekijk dan ook onze pagina over de projectlessen.

Tot slot zie je op vrijdagmiddag twee oranje lessen. Dit zijn onze ‘Talentroutes’. De docenten bieden op deze middag lessen aan over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Zo hebben we masterclasses gehad over breien, zeilen, haken, fotografie, programmeren, het maken van computergames en nog veel meer. Elke periode is er weer een nieuw aanbod van leuke lessen waaruit je zelf een keuze mag maken.