Naast de bekende vakken krijg je bij ons op school in klas 1, 2 en 3 ook projecten en Masterclasses. Bij deze lessen zijn, net als bij de gewone vakken, leerdoelen verwerkt. Deze leerdoelen hebben betrekking op kennis en vaardigheden. Bij beiden is er vaak ruimte om zelf keuzes te maken in de opdrachten.

Projecten

Bij projecten zit je met leerlingen van je eigen klas maar ook met leerlingen van andere klassen samen. Doordat je met andere leerlingen samen aan een opdracht werkt, leer je meer.
Elke periode begin je met een nieuw project. In het linker overzicht kun je zien welke projecten je in klas 1 krijgt.

Vaardigheden

Bij alle projecten werk je ook aan vaardigheden, zoals:

  • Samenwerken
  • Zelfstandig werken
  • ICT-vaardigheden
  • Onderzoeken

Aan de hand van rubrics worden deze vaardigheden beoordeeld. Zo kun je zien bij welke vaardigheden je nog verder kunt groeien.

Ik vind van de Masterclasses en projecten leuk dat je er creatieve opdrachten bij krijgt.

– Eline

Masterclasses

Naast projecten volg je ook Masterclasses. Elke periode zit je bij een keuze en bij een verplichte Masterclass. Bij deze laatste staan algemene vaardigheden centraal. Je zit met andere leerlingen, van zowel je eigen als ook van andere klassen, in een groep. Iedereen volgt dezelfde verplichte Masterclasses.

Bij de keuze Masterclasses maak jezelf een keuze. Je kiest dan voor een Masterclass die het beste bij jou interesses aansluit. Om een idee te krijgen welke masterclasses er in de afgelopen jaren in klas 1 zijn aangeboden, kun je op deze link drukken.