Ben je nieuwsgierig, ben je creatief, vind je afwisseling belangrijk en hou je van samenwerken? Dan is onze school echt iets voor jou! Op @Forum weten we dat je beter leert wanneer je zelf mag bepalen hóe je leert. Vandaar dat er bij ons veel te kiezen valt. Bijvoorbeeld of je de lesstof wilt lezen of dat je liever een uitlegvideo bekijkt.

Je mag ook vaak kiezen hoe je een onderwerp afsluit. Wil je jouw kennis laten zien met een toets of met het maken van een poster? Of wat te denken van een zelfgemaakte vlog of presentatie?

Om al deze keuzes mogelijk te maken, gebruiken we veel digitale hulpmiddelen, zoals video’s, quizjes of programma’s.

Bij ons heb je geen zware boeken in de tas, alleen je laptop.

Klassen

Op @Forum werken we met kleine klassen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen genoeg aandacht krijgt. Daarnaast vinden we dat iedereen van elkaar kan leren. Vandaar dat we een tweejarige brugklas hebben, waarin in een vmbo-tl/havo of havo/vwo klas komt.

Op @Forum krijg je in deze twee jaar de kans om te laten zien welk onderwijsniveau het best aansluit op jouw mogelijkheden. Vanaf leerjaar 3 zit je definitief in het onderwijsniveau waarin je verder gaat en zit je meestal in de klas met leerlingen die hetzelfde onderwijsniveau doen. Dit is belangrijk, omdat de leerlingen in vmbo-tl 3 al beginnen met hun examenroute en de leerlingen van havo en atheneum de eerste fase (leerjaar 1-3) gaan afsluiten.

Bij projectlessen, de Talentroutes en Profielroutes zit je in gemengde groepen, ook in het derde leerjaar.

“De betrokkenheid, de sfeer, het klopte gewoon.”

Maar in de masterclasses en projecten zitten leerlingen van vmbo-tl, havo en vwo door elkaar in wisselende groepen. Dit zorgt ervoor dat je veel andere leerlingen leert kennen en met veel verschillende leerlingen kunt samenwerken. Zo kan het gebeuren dat je dan de kans krijgt om samen te werken met een vriend of vriendin die normaal gesproken in een andere klas zit. Gezellig toch?

Coaching

Coaching

Op @Forum vinden we het belangrijk om echt aandacht voor jou te hebben. Dit doen we onder andere door onze coaching. Als je bij ons op school komt, word je ingedeeld in een coachgroep van ongeveer twaalf leerlingen. In deze groep krijg je begeleiding van je vaste, persoonlijke coach.

Twee keer in de week heb je een coachuur. Tijdens de coachuren praat je met elkaar over wie jij bent, wat je bezighoudt en hoe je het beste leert.

Naast het coachuur voer je regelmatig één op één gesprekken met je coach om jouw leerdoelen te bespreken. Twee keer per jaar sluiten je ouders/verzorgers aan bij zo’n gesprek. Dit heet een OKC–gesprek (ouder-kind-coach-gesprek). Op deze manier werken we samen aan jouw ontwikkeling en ben je zelf aan het woord over jouw voortgang en je toekomst!