Op @Forum hebben we unieke lessen, en daarbij horen ook unieke namen. Op deze pagina leggen we een aantal van onze begrippen voor je uit.

Masterclasses

In het plaatje linksonder zie je welke masterclasses je in het eerste leerjaar krijgt. Tijdens deze masterclasses leer je belangrijke vaardigheden die je op school en daarbuiten hard nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken en onderzoek doen. Daarnaast leer je over wie jij bent en hoe jij naar de maatschappij kijkt. Deze burgerschapsthema’s komen vooral terug in de masterclasses ‘Levensbeschouwing, ethiek en filosofie’ en ‘Girls & Boys talk’.

Talentroutes

In de afbeelding rechtsboven zie je welke Talentroutes we op @Forum aanbieden. Deze Talentroutes gaan over onderwerpen die je normaal niet op een school krijgt. Denk aan fotografeerles, koken, 3D-ontwerpen maken en printen of je eigen bordspel leren maken. Deze lessen worden mogelijk gemaakt door onze diverse docenten die je graag meenemen in hun passie voor koken of badminton.

Bij de Talentroutes ontwikkel je vaardigheden in wat jij leuk vindt en wie weet ontdek je hiermee wel jouw nieuwe talent of hobby!

Profielroutes

Voor leerlingen in klas 3 bieden we ook nog onze Profielroutes aan. In klas 3 kom je er steeds beter achter wat je interessant vindt en waar je goed in bent. Je zult dan ook moeten kiezen welke vakken je wilt volgen in je profiel. Daarnaast ga je binnen de kortste keren naar een vervolgopleiding en aan het werk in een beroep dat je aanspreekt.

Om je hierbij te helpen kun je in klas 3 via onze Profielroutes verdiepen in een bepaald vak. Daarnaast leer je over een beroep of beroepsgroep die bij dit vak past. Als je gek bent van natuurkunde en het heelal, dan kun je in de Profielroute ‘sterrenkunde’ meer leren over dit onderwerp en ontdekken of het bij je past. Of je hebt een interesse in toerisme en je leert hoe het leven van een stewardess eruitziet van een docent met ervaring!